Premium brandbeveiliging set Smartwares

€ 34,95
Inclusief belasting

Inhoud van de verpakking

De FSSK-15NL Smartwares brandbeveiligingsset voor de keuken bevat het volgende:

1 hittemelder

1 optische rookmelder

1 blusspray (600 ml.)

Aantal

 

Veilig bestellen en afrekenen

 

Gratis verzending boven €150,-

 

Retourneren binnen 14 dagen

Met de FSSK-15NL Smartwares brandbeveiligingsset weet je zeker dat je de belangrijkste zaken op het gebied van brandpreventie voor je keuken in huis hebt. De FSSK-15NL brandbeveiligingsset van Smartwares bestaat uit een hittemelder, een rookmelder en een handzame blusspray (600 ml.). 

Vooral in de keuken is de kans op brand groot. Toch is het niet verstandig om daar een rookmelder te monteren. Deze zal namelijk met vals alarm reageren op de kookdampen. Daarom heeft Smartwares speciaal voor rokerige en vochtige ruimtes hittemelders in het assortiment. De Smartwares hittemelder reageert op extreme hitte (boven 57°C). 

De meegeleverde standaard rookmelder kun je elders in huis hangen, bijvoorbeeld in de hal. 

Mocht er onverhoopt brand uitbreken, probeer dan niet in paniek te raken. Doof het vuur snel en doeltreffend met de meegeleverde blusspray van Smartwares. Je voorkomt hiermee grotere schade. Zorg ervoor dat er altijd een blusspray en/of brandblusser binnen handbereik is.

Eigenschappen

Hittemelder

Speciaal voor rokerige en vochtige omgevingen

Continu bewaking

Hittesensor reageert boven 57˚C

Lege batterij indicatie

Testschakelaar

Rookmelder

85 dB alarmsignaal

Continu bewaking

Draadloze montage

Lege batterij indicatie

Testschakelaar

Blusspray

Verwijder de dop en spuit rechtop naar het vuur

Kan worden gebruikt voor het blussen van een vetbrand en voor brand met inbegrip van elektrische apparatuur tot 1000V

Houd minstens 1 meter afstand met blussen

Voor eenmalig gebruik

Installatie

Zowel de rookmelder als de hittemelder dient aan het plafond bevestigd te worden. De Smartwares blusspray kun je het beste in je keuken binnen handbereik plaatsen. 

Onderhoud

Het is eigenlijk heel simpel om de hittemelder en de rookmelder te onderhouden. Als je je aan de volgende regels houdt, zorgen deze voor maximale veiligheid. Aan de blusspray is geen onderhoud nodig; houdt echter wel de houdbaarheidsdatum in de gaten welke op de onderzijde vermeld staat.

Batterijen

De hittemelder en de rookmelder werken op batterijen, die na verloop van tijd leeg kunnen raken. Het is moeilijk in te schatten hoe lang batterijen meegaan. Daarom is het goed om je batterijen regelmatig te controleren en te vervangen. Wij adviseren om dat op een vast tijdstip in het jaar te doen, zodat je het niet vergeet. De overgang van de zomertijd naar de wintertijd of van de wintertijd naar de zomertijd biedt daarvoor het goede ankerpunt in de tijd. 

Daarom: zomer- of wintertijd voorbij, tijd voor een nieuwe batterij!

Mocht je vergeten om te controleren of de batterij nog werkt, dan is dat geen probleem. Als de batterij aan vervanging toe is geeft de melder dit namelijk vanzelf aan door regelmatig, minimaal 30 dagen lang, af en toe een klein piepje te laten horen. Je weet dan dat je meteen de batterijen moet vervangen. 

Maak je hittemelder en rookmelder regelmatig schoon

Stof en vuil kunnen de werking van de hittemelder en van de rookmelder verminderen. Dus stof je melders regelmatig af (bijvoorbeeld 1 x per maand), of gebruik de stofzuiger om de melders schoon te houden. Je kunt de melders wanneer nodig ook met een iets vochtige doek afnemen. Gebruik echter nooit schoonmaakmiddelen op de melders en beschilder deze ook niet. 

Test de hittemelder en de rookmelder regelmatig. 

Dit doe je door op de testknop te drukken en deze even vast te houden. Test nooit met open vuur! Als je het alarm niet hoort, controleer dan of de batterij goed is aangesloten en vervang de batterij wanneer deze leeg is. 

Als de batterij aan vervanging toe is geeft de melder dit vanzelf aan door regelmatig, minimaal 30 dagen lang, af en toe een klein piepje te laten horen. Je weet dan dat je meteen de batterijen moet vervangen. 

FSSK-15NL