SKG certificering

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw of SKG is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1977, uit Wageningen.

De SKG is vooral bekend van het SKG keurmerk, ook wel het sterrenmerk genoemd, op hang- en sluitwerk zoals sloten en scharnieren. Deze sterren (1, 2 of 3) geven de mate van inbraakwerendheid aan. Deze sterren worden inmiddels aan velerlei producten toegekend, zoals hangsloten, computerkabels, veiligheidsglas maar ook bijvoorbeeld aan vandaalbestendige spiegels. 

SKG* (1 ster) - 3 minuten (standaard inbraakwerend)    

De laagste waardering is de 1 ster toekenning. Dit houdt in dat het slot standaard inbraakwerend is. Een slot in deze klasse zou een inbreker met eenvoudige gereedschappen, zoals een schroevendraaier of breekijzer, minimaal drie minuten moeten ophouden. Met meer geavanceerde gereedschappen kan de inbreker het slot dus veel sneller openbreken.

SKG** (2 sterren) - 3  minuten (zwaar inbraakwerend)   

Bij veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk moeten deze minimaal 3 minuten weerstand bieden bij inbraak met een uitgebreide gereedschapsset (geavanceerd gereedschap).

SKG*** (3 sterren) - 5 minuten (extra zwaar inbraakwerend)   

Hang en sluitwerk met SKG*** (3 sterren) moet minimaal 5 minuten weerstand bieden tegen een inbreker met zwaar gereedschap. Hierbij moet niet alleen het slot, de scharnieren en de cilinder van zware kwaliteit zijn, maar moeten ook de deur en het kozijn voldoende weerstand bieden

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden die is voorzien van het Politiekeurmerk.

Onderzoek wijst uit dat de PKVW-maatregelen significant bijdragen aan uw veiligheid en veiligheidsgevoel. De extra maatregelen, als goed hang- en sluitwerk, goede verlichting en overzicht in straat en wijk, zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan. (bron: www.politiekeurmerk.nl)