Stap 1      Wat wilt u beschermen?

En waartegen? Bepaal met behulp van onderstaande voorbeelden wat u graag wilt beschermen tegen inbraak en/of brand en noteer de waarde hiervan voor zover mogelijk.

Paspoort, sieraden, waardenbonnen, medailles, diploma’s, verzameling, contant geld, reservesleutels, usb stick, trouwalbum, contracten / polissen, notariële aktes, medicijnen, autopapieren, erfstukken, fotocamera, tablet, etc….. 

Stap 2      Bescherming tegen…?

Inbraak

  Deze kluizen bieden bescherming tegen diefstal. Een inbraakwerende kluis is de laatste barrière tussen de inbreker en uw waardevolle spullen en heeft als voornaamste functie het winnen van tijd. De kluizen zijn speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en zijn in te delen in verschillende weerstandsklassen. 

                                 

Brand

Deze kluizen beschermen de inhoud tegen de gevolgen van brand

Er zijn twee soorten brandwerende kluizen: Brandwerend voor papier of

voor digitale media (data)

Belangrijke papieren, data en kostbare spullen met een emotionele of een hoge financiële waarde wilt u veilig opbergen en beschermen tegen brand. Een brandwerende kluis is speciaal gebouwd om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. Daarbij is de wandbouw van cruciaal belang. Deze moet tijdens de brand niet alleen de hitte weerstaan, maar dient ook vocht en roetdeeltjes tegen te houden om de inhoud van de kluis te kunnen beschermen.

Brandwerende kluizen worden onderverdeeld in brandwerende kluizen voor papier (P) en data (DIS), vanwege hun schadegevoeligheid. Zo raakt data op digitale datadragers al beschadigd bij een temperatuur van 52 graden. Zie figuur:

Brandwerende normeringen

Er zijn verschillende testen die worden uitgevoerd op brandwerende kluizen om de brandveiligheid te meten. Onafhankelijke testinstituten stellen de producten gedurende 30 tot 120 minuten bloot aan een temperatuur tussen de 850 - 1100°C. Bij de extra zware brand-valtest (EN 1047-1 en UL 72) moet een val van ongeveer 9.15 meter hoogte aantonen dat de beschermende werking intact blijft als een brandwerende kluis door een verdiepingsvloer zou zakken. Kijk voor meer informatie over brandwerende normeringen op www.brandwerendeberging.nl.

 

Inbraak en brand

     Deze kluizen bieden bescherming tegen zowel inbraak als brand

Verankering

Vrijstaande inbraakwerende kluizen met een gewicht van minder dan 1.000 kg moeten volgens de Europese norm worden verankerd aan de wand of vloer. Alleen dan zijn uw kostbaarheden pas echt beschermd tegen inbraak. Bovendien is een deugdelijke  verankering ook een eis van de verzekeraar. Benieuwd naar alle mogelijkheden: mail naar info@veilig123.nl of bel: 085 06 02 065 of 

KLIK HIER 

Stap 3      Wat is de waarde van de inhoud?

Indicatie waardeberging

De weerstandsklasse wordt ook wel uitgedrukt in indicatie waardeberging. Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen. Hoe hoger het aangegeven bedrag hoe inbraakwerender de kluis (zie figuur)

Indien er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals een beveiligingsinstallatie, kan de verzekeraar het dekkingsadvies verhogen. Wij raden u daarom aan om bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan in hoeverre de kostbaarheden  in uw kluis verzekerd zijn en of de waardeberging hoger of lager ligt dan vooraf is bepaald. Kijk voor meer informatie over het dekkingsadvies op www.indicatiewaardeberging.nl

Certificeringsinstantie ECB-S

Zodra u antwoord heeft op de voorgaande vragen, kunt u op zoek gaan naar de juiste kluis. Let hierbij goed op , want er zijn helaas nog steeds veel kluizen op de markt die niet gecertificeerd zijn. Bij kluizen die erkend zijn door de Europese certificeringsinstantie ECB-S kunt u altijd rekenen op de beste bescherming en maximale zekerheid. ECB is namelijk de toonaangevende Europese certificeringsinstantie voor brand- en inbraakwerende kluizen. Vertrouw uw kostbaarheden daarom alleen toe aan een ECB-S gecertificeerde kluis. U kunt deze betrouwbare kluis herkennen aan het blauwe ECB-S label. Dit label bevindt zich aan de binnenzijde van de kluisdeur en geeft u meer informatie over het bouwjaar, certificaatnummer, gewicht, serienummer, de weerstandsklasse en volgens welke inbraak- en brandwerende normering de kluis is getest.

Aan het ECB-S certificaat kunt u zien dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en onafhankelijk is getest. Bovendien krijgt u altijd een optimale prijs/kwaliteitsverhouding en wordt de kluis gegarandeerd geaccepteerd door verzekeraars.

Labels:

grafiek2.JPG

Het kluisslot

Meer informatie over kluissloten vindt u hier

Verankering door Veilig123.nl

Meer informatie over verankering vindt u hier 

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kluis?

Maak vrijblijvend een afspraak: 085 06 02 065 of info@veilig123.nl