Smartwares brandbeveiligingsset basic

€ 44,95
Inclusief belasting

Inhoud van de verpakking

De Smartwares brandbeveiligingsset FSSB-15 bevat het volgende:

3 optische rookmelders

1kg. poederblusser met NCP 

Aantal

  • Veilig bestellen en afrekenen Veilig bestellen en afrekenen
  • Gratis verzending boven €45,- Gratis verzending boven €45,-
  • Retourneren binnen 14 dagen Retourneren binnen 14 dagen

Met de FSSB-15 brandbeveiligingsset van Smartwares weet je zeker dat je de basismiddelen op het gebied van brandveiligheid in huis hebt. De FSSB-15 Smartwares brandbeveiligingsset bestaat uit drie optische rookmelders en een 1 kg. poederblusser met NCP.

Met de FSSB-15 brandbeveiligingsset van Smartwares weet je zeker dat je de basismiddelen op het gebied van brandveiligheid in huis hebt. De FSSB-15 Smartwares brandbeveiligingsset bestaat uit drie optische rookmelders en een 1 kg. poederblusser met NCP.

Een Smartwares rookmelder kan je leven redden. Als je slaapt, ruik je niets. Breekt er ‘s nachts brand uit? Dan is de kans groot dat je niet wakker wordt. Door de giftige rook raak je snel buiten westen. Een Smartwares rookmelder waarschuwt jou en je gezinsleden. Hij geeft een hoog en hard geluid waar je zeker wakker van wordt. Deze voorkomt niet dat er brand uitbreekt, maar zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om te blussen of om te vluchten.

Mocht er onverhoopt brand uitbreken, probeer dan niet in paniek te raken. Doof het vuur snel en doeltreffend met een brandblusser van Smartwares. Je voorkomt hiermee grotere schade. Zorg ervoor dat er altijd een brandblusser in de buurt is, zoals de handzame poederblusser van Smartwares uit de FSSB-15 brandbeveiligingsset. 

Bewaar de poederblusser op een toegankelijke plaats, zodat je er snel bij kunt wanneer er brand is; houd er overigens rekening mee dat een poederblusser voor gevolgschade kan zorgen. Deze poederblusser van de FSSB-15 brandbeveiligingsset is direct gebruiksklaar en gemakkelijk te bedienen. Je kan er vaste stoffen, vloeistoffen, gassen en brand in voertuigen mee blussen. De inhoud van deze brandblusser is 1 kg. 

Kortom, de FSSB-15 brandbeveiligingsset van Smartwares is een handige basis brandbeveiligingsset voor je woning, natuurlijk ook geschikt om cadeau te geven!

Eigenschappen

Optische rookmelder (3 stuks)

85dB alarmsignaal

Continu bewaking

Draadloze montage

Lege batterij indicatie

Testschakelaar

Inclusief batterij

Poederblusser 1 kg.

Inzetbaar waar de brand snel en doeltreffend moet worden geblust en de gevolgschade van weinig belang is

Universeel inzetbaar 

Direct gebruiksklaar

Eenvoudig te bedienen 

Vorstbestendig tot -30?C

Blussen van vaste stoffen, vloeistoffen, gassen en brand in voertuigen (A, B, C)

Specificaties

Optische Rookmelders

Soort melder: Rook

Montage: Draadloos

Inclusief batterij: Ja

Koppelbaar: Nee

Alarm volume (dB): 85

Lege batterij indicatie: Ja

Testknop: Ja

1 kg. poederblusser

Inhoud blusser: Poederblusser

Blusser inhoud: 1 kg

Blusklassen: A, B, C

Installatie

Plaats op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder. Je kunt het beste alle ruimtes waar je doorheen moet als je vlucht, voorzien van rookmelders. Dat zijn bijvoorbeeld de gang, de overloop en de trappen. Bevestig de melder altijd tegen het plafond. Het plaatsen van de Smartwares rookmelders is overigens erg eenvoudig, want deze rookmelders zijn draadloos. 

De brandblusdeken kun je ophangen aan de muur met behulp van het ophangoog. 

Onderhoud

Het is eigenlijk heel simpel om de rookmelders en de poederblusser te onderhouden. Als je je aan de volgende regels houdt, zorgen je rookmelders en je poederblusser voor maximale veiligheid. 

Vervang elk jaar de batterijen 

Veel rookmelders werken op batterijen. En die kunnen leeg raken. Het is moeilijk in te schatten hoe lang batterijen meegaan. Daarom is het goed om je batterijen regelmatig te controleren en te vervangen. Smartwares adviseert om dat op een vast tijdstip in het jaar te doen, zodat je het niet vergeet. De overgang van de zomertijd naar de wintertijd of van de wintertijd naar de zomertijd biedt daarvoor het goede ankerpunt in de tijd. 

Daarom: zomer- of wintertijd voorbij, tijd voor een nieuwe batterij!

Maak je rookmelders regelmatig schoon

Stof en vuil kunnen de werking van de rookmelders verminderen. Dus stof je rookmelders regelmatig af (bijvoorbeeld 1 x per maand), of gebruik de stofzuiger om de rookmelders schoon te houden. Je kunt de melders wanneer nodig ook met een iets vochtige doek afnemen. Gebruik echter nooit schoonmaakmiddelen op de melders en beschilder ze ook niet. 

Test de melders regelmatig. 

Dit doe je door op de testknop te drukken en deze even vast te houden. Test nooit met open vuur! Als je het alarm niet hoort, controleer dan of de batterij goed is aangesloten en vervang de batterij wanneer deze leeg is. 

Als de batterij aan vervanging toe is geeft de melder dit vanzelf aan door regelmatig, minimaal 30 dagen lang, af en toe een klein piepje te laten horen. Je weet dan dat je meteen de batterijen moet vervangen. 

Regelmatige controle van je brandblusser is belangrijk. Want op het moment dat er brand uitbreekt, moet je er wel zeker van zijn dat je brandblusser werkt. Bedrijven zijn bij wet verplicht om eens per twee jaar hun brandblussers te laten keuren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Particulieren hebben deze verplichting niet. Toch is het belangrijk dat je regelmatig je brandblussers controleert. Tip: check dan ook gelijk je rookmelders! Hieronder kun je lezen waar je op moet letten als je je brandblusser controleert en hoe je de blusser moet onderhouden:

De brandblusser schoon houden; doe dit met een vochtige doek, gebruik geen agressieve schoonmaak middelen.

Controleer 4x per jaar de druk op de meter, de wijzer moet in het groene gebied staan.

Controleer 4x per jaar de borg pin, deze moet geplaatst zijn.

Groot onderhoud aan de brandblusser dient minimaal 1x per jaar te worden uitgevoerd door een “deskundig persoon”. De onderhoudsmonteur zal de blusser voorzien van een nieuwe controle sticker met daarop de keuringsdatum.

FSSB-15